HOHDE producten zijn Scandinavische natuurlijke cosmetica gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Over het algemeen zijn natuurlijke cosmetica de afgelopen jaren erg populair geworden, wat een ongelukkig bijproduct heeft gecreëerd: greenwashing. Greenwashing betekent dat producten die bestaan uit volledig synthetische grondstoffen worden verkocht als echte natuurlijke cosmetica, bijvoorbeeld met behulp van verzonnen certificeringen en symbolen. Lees onze tips over waar u rekening mee moet houden bij het kopen van natuurlijke cosmetica om greenwashed producten te voorkomen.
1. Claims kunnen misleidend zijn
Laat je niet afleiden en voor de gek houden door verschillende beweringen. “Veganistische cosmetica” betekent bijvoorbeeld niet automatisch dat de producten natuurlijke cosmetica zijn. En zelfs als het product het label “natuurlijk” in grote letters heeft, is het misschien geen echte natuurlijke cosmetica. Let ook goed op “vrij van” labels. Autoriteiten controleren deze labels in cosmetica die binnen de EU zijn gemaakt (althans tot op zekere hoogte), maar producten uit andere landen zijn er in overvloed met verschillende “vrij van” -lijsten. Bijvoorbeeld “vrij van parabenen”, “geen parfums”, “allergeenvrij”, enz. Toch vertellen deze je niet hoe natuurlijk het product eigenlijk is.
2. Bekijk de ingrediëntenlijst
Verschillende natuurlijke cosmeticamerken zijn open over de grondstoffen die ze gebruiken en leggen de ingrediënten uit. Dit helpt om te zien of de huidverzorgingslijn natuurlijke cosmetica is of niet. Bestudeer dus de website van een merk en controleer of ze voldoende aanvullende informatie over grondstoffen bieden, evenals de volledige INCI-lijsten – niet alleen een lijst met actieve ingrediënten.
3. Certificaten inspecteren
Gecertificeerde natuurlijke cosmetica zijn gemakkelijk te herkennen aan hun adequate certificaten. De meest bekende en betrouwbare certificaten zijn die van internationale, non-profit organisaties zoals Natrue of Cosmos standaard; deze zijn gecertificeerd door bijvoorbeeld Ecocert, Soil Association, BDIH, ICEA en Cosmebio.
4. Vraag het rechtstreeks aan de fabrikant of importeur
Als u niet zeker weet of een product echt echte natuurlijke cosmetica is, kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant of importeur en ernaar vragen. Je kunt bijvoorbeeld vragen waar de geur in het product vandaan komt. Als het product echte natuurlijke cosmetica is, is de geur afgeleid van pure essentiële oliën. Het is typerend dat de geuren in de zogenaamde greenwashed producten synthetisch zijn.
Wanneer je een natuurlijk cosmeticamerk vindt dat je vertrouwt, laat het dan weten aan je vrienden die ook van natuurlijke cosmetica houden. Op deze manier kunt u echte natuurlijke cosmetische bedrijven ondersteunen en uw vriend een plezier doen!